ကြ်န္ေတာ္ကိုယ္တိုင္ ခ်က္ထားတဲ႔ ဟာေတြပါဗ်ာ.....သူမ်ားအိမ္ရွင္မေတြ ခ်က္ၿပဳတ္ၿပီးတင္ေနတာၿမင္ေတာ႔ ကြ်န္ေတာ္ အိမ္ရွင္ထီးလည္း တင္ခ်င္လာတယ္.......
သေဘာၤသီးေထာင္း ၾကက္အရည္ခြံေက်ာ္
အသုတ္စံု
ေကာ္ၿပန္႔ေၾကာ္
အိုးဘဲဥ ၾကာဇံေၾကာ္
အိုးဘဲဥ ..ဝက္သားတုတ္ထိုး
တုတ္ထိုး ...ၾကာဇံေၾကာ္
ဝက္မုန္ညင္း
ေက်ာက္ေက်ာ
ထမင္းေၾကာ္ ကင္မ္ခ်ီ ၿပည္ၾကီးငါးအကြင္းေၾကာ္ ၾကက္ဥေပါင္း (ၿပည္ၾကီးငါးကေတာ႔ ၀ယ္ေၾကာ္တာ)
ၾကက္ဆီထမင္း
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ
နန္းၿပားသုတ္
မုန္႔ဟင္းခါး
ေၾကးအိုး
တို႔ဖူးသုတ္
တို႔ဖူးေၾကာ္
တို႔ဖူးတံုး
ဝက္ေခါက္ကင္
ေကာက္ညွင္းကင္ ႏွမး္ေထာင္း
အကုန္ကိုယ္တိုင္ ခ်က္ၿပဳတ္ထားတာ ...သားရည္က်ခ်င္ရင္ ထပ္တင္ေပးအုန္းမယ္ ဟဲဟဲ
Saturday, November 21, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
21 comments:
အကုန္လံုးစားခ်င္တယ္ ရွလြတ္
တိုဟူးသုတ္ေတာ္ေတာ္ စားခ်င္ေနတယ္။
ရက္စက္လုိက္တာ... ရွလြတ္
ၾကက္အရည္ခြံေၾကာ္က ဘယ္က ဝယ္လာတာတုန္း..။
shwe....ကြ်န္ေတာ္႔အမ်ဳိးသမီးလည္း တို႔ဖူးသရဲမိုလို႔ တစ္လကို ၆ ခါေလာက္ၾကိဳေပးရတယ္
စင္စင္.....ေနအုန္း ထပ္ႏွိပ္စက္အုန္းမယ္ ဟဲဟဲ
ကဘြတ္ဇ္.....ကိုယ္တိုင္ခ်က္ပါဆိုမွ ဘယ္က၀ယ္ရမွာတုန္း.....အသုတ္သုတ္စားဖို႔ ၾကက္သားဆီခ်က္ခ်က္တာတို႔ ဘာတို႔က်ရင္ အရည္ခြံေတြဖယ္ထားၿပီး မ်ားလာေတာ႔မွ အႏွစ္နည္းနည္းစပ္ၿပီး ေၾကာ္စားတာေပါ႔ ၾကက္အရည္ခြံေက်ာ္ သရဲၾကီးရဲ႔
အိမ္ခါနီး ရက္စက္လိုက္တာ လူေပါင္းမွားပါဘီ....း(
ဂြတ္ရွယ္ေတြခ်ည္းပဲ
အားလံုးထဲမွာ တို႔ဖူးကို စိတ္အဝင္စားဆံုးပဲ
ကိုေနာင္သူ တို႔ဖူး က်ိဳနည္းေလး ေၿပာၿပပါလား ဟင္ (က်ေနာ္ ေရထည္႔တာ ဘယ္ေလာက္ထည္႔ရမွန္း မသိလို႔ အခ်ိန္ရမွပါ ေက်းဇူး :D)
tz...တို႔ဖူးက ေၾကာ္စားမွာလား သုတ္စားမွာလား ....သုတ္စားမွာဆိုရင္ေတာ႔ ၆ မိနစ္ပဲၾကာတယ္....ေၾကာ္စားမွာဆိုရင္ေတာ႔ ပိုၾကာတယ္ လက္ပိုေညာင္းတယ္.....ကြ်န္ေတာ္ တစ္ေနရာမွာ ေၿပာထားတာကို ကိုညီမူရာက ၿပန္ေရးထားတာ ရွိပါတယ္.....
http://nyimuyar.blogspot.com/2009/02/home-made-tofu.html
ဇိုဇို ဆိုတာ ကြ်န္ေတာ္ပါဘဲ
ေၾကာ္စားဖို႔ကေတာ႔ နည္းနည္း ၾကာတယ္ ကြ်န္ေတာ္ ဒီတစ္ခါ ၾကိဳရင္ အတိအက် မွတ္ထားၿပီး ေရးေပးမယ္
အေၾကာ္ေရာ အသုပ္ေရာပဲ :D
ကိုေနာင္သူ လင္႔ခ္အတြက္ ေက်းဇူး
က်ိဳၾကည္႔လိုက္ဦးမယ္
တင္ဇာ
ဟယ္..တယ္ေတာ္တဲ႔အိမ္ရွင္ထီးပါလား။
မတင္ဇာ....တစ္ခါမရ ႏွစ္ခါ ၾကိဳ သံုးခါၾကိဳ ေနာက္အိုေကသြားလိမ္႔မယ္
မမြန္....အမားၾကီး ကုလားေနာ္ ခ်က္ရၿပဳတ္ရတယ္ေနာ္ ကန္မေလးကလည္းေနာ္ ခ်ဥ္ၿခင္းအရမ္းတက္တယ္ေနာ္ ကုလားေနာ္ လက္ကိုမလည္ဘူး....အမားၾကီး အလည္လာရင္လည္း ခ်က္ေကြ်းမယ္ေနာ္ :D
ေနာင္သူ တခုခ်င္းစီရဲ ့ ခ်က္နည္း လုပ္နည္းပါ တင္ေပးပါ
တခါတည္း သူမ်ားေတြ သားေရက်ေအာင္ အမ်ားႀကီးျပံဳးတင္တယ္
လူဆုိးပဲ
မေမ....ေနာက္က်ေတာ႔ တင္ေပးပါမယ္အစ္မ ေလာေလာဆယ္ေတာ႔ အားေသးဘူး....ထပ္ႏွိပ္စက္အုန္းမယ္ ဟီးဟီး
:(...စားခ်င္တယ္...အကုန္ၾကိဳက္တယ္..
ေတာ္လိုက္တာ.. ခ်က္နည္းေလးေတြပါ တင္ေပးရင္ ေကာင္းမယ္.. အားလုံးစားခ်င္တယ္.. :D
မခိုင္.....အားနာတယ္ ဟဲဟဲ :P
မႏုစံ.....ခ်က္နည္းေတြ ေအးေဆးေရးၿပီးတင္ေပးမယ္ အစ္မ
ေတာ္လုိက္တာဗ်ာ.. အားက်တယ္။
တိုဟူးကို က်ြန္ေတာ္ ပဲမွဳံ႕အစိမ္း ၁ဆ ေရ၃ဆနဲ့ မိနစ္၂၀ေလာက္ ေသခ်ာေမြွျပီး ေရခန္းမွ အေအးခံတာပဲ။ ဒါေပမဲ့ တုိဟူး ခဲျပီးရင္ ေရထြက္ထြက္လာတယ္ဗ်။
ဘီလုိျဖစ္လုိ႕မ်ားလဲ အက်န္ရိွရင္ေပးပါဦးခင္ဗ်ာ။ (ကြ်န္ေတာ္အက်န္ံဘဲ ေတာင္းပါတယ္ဗ်ာ)းးD
ေမ့လုိ့ဗ်ိဳ႕..
၀က္သားတုတ္ထုိး လုပ္နည္းေလးလဲ အခ်ိန္ရရင္ေျပာျပပါဦးဗ်.. အကို့ပုံ ျကည့္ရတာ ဘန္ေကာက္က ပတူနန္းေစ်းထဲက ဆိုင္ေတြေတာင္ လြမ္းမိေသးတယ္ဗ်ာ..
ကိုၿဖိဳး....ပဲမွဳန္႔မစစ္လို႔ ေနလိမ္႔မယ္......လုပ္နည္းေတြက ကြ်န္ေတာ္လည္း သူမ်ားလုပ္တာေတြၾကည္႔ၿပီး လိုတိုးပိုေလ်ာ႔လုပ္ၿပီး ခ်က္တာပါပဲ...ေနာက္ေတာ႔ ကြ်န္ေတာ္ ေၿပာၿပေပးမယ္.....အခုေတာ႔ အားေသးဘူး :D
ႀကံဳလို႕ ေနာက္တစ္ေခါက္လာၾကည့္တာ..
ဗိုက္ဆာလိုက္တာေနာ္
ဒီေလာက္ဆိုရင္ ဆိုင္ဖြင့္ဖို႔ အဆင္ႏိုင္ပါျပီ ဆိုင္ဖြင့္ဖို႔စ္ :P
Post a Comment