Saturday, April 11, 2009

ဘူးသီးေၾကာ္ နဲ႔ အခ်ဥ္



စပ္နည္း


ဆန္မွဳန္႔ ဆန္ခ်ိန္တဲ႔ခြက္နဲ႔ ၂ ခြက္

ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ ဆန္ခ်ိန္တဲ႔ ခြက္နဲ႔ ၁ ခြက္

ပဲမွဳန္႔ ဆန္ခ်ိန္တဲ႔ခြက္နဲ႔ ၁ ခြက္

ေရ ဆန္ခ်ိန္တဲ႔ ခြက္နဲ႔ ၂ ခြက္

ဆား လက္ဖက္စားဇြန္း ၁ ဇြန္း မရွိတစ္ရွိ (မေမာက္ေစနဲ႔)

ေဆာ္ဒါ လက္ဖက္စားဇြန္း ၁ ဇြန္း မရွိတစ္ရွိ (မေမာက္ေစနဲ႔)


အားလံုးကို ေရာၿပီး ၾကက္ဥ ေခါက္တဲ႔ ဟာနဲ႔ ေရာေမႊလိုက္ ( ေယာင္းမနဲ႔ေမႊလည္းရပါတယ္ ဟိုဟာနဲ႔က်ေတာ႔ ပိုညက္တယ္)


၁၅ မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထား....ဆီအိုးတည္ထား အပူခ်ိန္ကို နံပါတ္ ၂ ေလာက္မွာပဲထား ........

ဆီပူလာရင္ ဗူးသီးေတြကို အေၾကာ္အႏွစ္ထဲကို တူေလးနဲ႔ ႏွစ္ ၿပီးရင္ အႏွစ္ေတြ အမ်ားၾကီးမပါေအာင္ တူေလးနဲ႔ အႏွစ္ခြက္ေပၚ ခဏ ကိုင္ထားလိုက္အုန္း ....ၿပီးေတာ႔မွထည္႔


အိုးထဲမွာ ဒီတိုင္း မထားနဲ႔ ေမႊေပး လွိမ္႔ေပး ဒီတိုင္းထားရင္ တစ္ဖက္က က်က္ၿပီး တစ္ဖက္က မက်က္ဘူး....အက်က္ညီေအာင္ လုပ္ရတယ္....ေတာက္ေလွ်ာက္ၾကီးေတာ႔ေမႊစရာမလိုပါဘူး ၂ မိနစ္ တစ္ခါေလာက္ေပါ႔.....ဆိုင္မွာ စားတဲ႔ ဗူးသီးေၾကာ္အေရာင္ မရွိတစ္ရွိဆို ခ်လိုက္ေတာ႔ ရၿပီ ဒါပဲ.....အေပၚမွာၾကည္႔ အဲဒီကာလာထြက္မွ စားလို႔ေကာင္းတာ

အခ်ဥ္ရည္အတြက္ အရင္ဆံုး မန္က်ည္းသီး လက္မတစ္ဆစ္စာ ေရေႏြးနဲ႔စိမ္ထား (အၿပစ္ၾကိဳက္ရင္ ေရနည္းနည္း အက်ဲၾကိဳက္ရင္ ေရမ်ားမ်ား အေကာင္းဆံုးက ထမင္းစားဇြန္းနဲ႔ ေလးဇြန္းခန္႔)

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ႏွစ္တက္

ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ ေလ်ာ႔ေလ်ာ႔

ဆား လက္ဖက္ဆားဇြန္း တစ္၀က္ခန္႔

အခ်ဳိမွဳန္႔ လက္ဖက္စားဇြန္း တစ္၀က္ခန္႔

ငရုတ္ သီး ၇ ေတာင္႔ ကို အားလံုး ေရာေထာင္း


ေထာင္းလို႔ေၾကသြားၿပီးရင္္ မန္က်ည္းသီးစိမ္ထားတဲ႔ ပန္းကန္ထဲက မန္က်ည္းသီး အဖတ္ေတြဖယ္ၿပီး (အႏွစ္ပဲယူမယ္) ေထာင္းထားတာေတြထည္႔

ၿပီးရင္ ငံၿပာရည္ လက္ဖက္စားဇြန္း တစ္၀က္ထည္႔

ၾကက္ဖ ငရုတ္ဆီ လက္ဖက္စားဇြန္း တစ္ဇြန္းထည္႔ (အေရာင္လွေအာင္)

ၿပီးရင္ နံနံပင္ေလး ထည္႔လိုက္ ဒါပဲ ၿပီးၿပီ။

3 comments:

:P said...

Thanks u.

:P said...

s ပိုသြားပါလား.. နာေရးခဲ့တဲ့ေကာမန္႔မွာ :P

naungthu said...

ဖ်က္ေပးရအုန္းမလား :P